Takeoff för SAC Nordic AB i unik mångmiljonaffär

30 January 2015

SAC Nordic AB har tagit hem Sveriges största upphandling på talat utrymningslarm någonsin. Under de närmaste fem åren kommer de att se över och byta ut det talade utrymningslarmet på Swedavias samtliga flygplatser i Sverige, från Kiruna i norr till Malmö i söder.

Vi är otroligt glada över att få det här förtroendet i samarbete med Bravida Fire & Security, säger Andreas Frick, vd SAC Nordic AB.
Avtalet som löper över fem år innebär att SAC Nordic kommer att behöva utöka personalstyrkan. Och affären ligger perfekt i tiden, förklarar Andreas Frick. SAC Nordic håller precis på att avsluta installationen av talat utrymningslarm i Norra Europas största köpcentrum, Mall of Scandinavia.
- Vi är redan igång på Landvetter Airport och hoppas kunna påbörja installationen på Arlanda Airport under hösten. Genom den här affären bibehåller vi vår plats som marknadsledande i Sverige inom talat utrymningslarm, säger Andreas Frick.

Det småländska familjeföretaget SAC Nordic har sett en kraftig tillväxt under de senaste 10 åren när man gått från 3 till 25 anställda. Förutom huvudkontoret i Lagan har SAC Nordic regionala kontor i Umeå och Stockholm. Gång på gång har man toppat sina egna försäljningssiffror inom publika säkerhetslösningar som talat utrymningslarm, ljudanläggningar, nödbelysning och brandsäker kabel.
- Vi vill verkligen vara med och göra skillnad. Det känns ansvarsfullt att få måna om människors säkerhet och veta att vårt arbete kan göra skillnad på liv och död, säger Andreas Frick.